Ljubav i veze
0

Amerikanke zarađuju na prodaji pozitivnih testova na trudnoću

Klix.ba
Veliki broj žena širom SAD-a počeo je prodavati pozitivne testove na trudnoću putem interneta.

Jedna od budućih majki iz Buffala tvrdi da svoje iskorištene testove prodaje za po 25 dolara. "Želite natjerati svog dečka da konačno postavi pitanje ili se našaliti sa roditeljima ili prijateljima", piše druga buduća majka iz New Jerseya.

Surfajući po internet prodavnici Craigslist, da se primjetiti na prodavačica pozitivnih testova ne nedostaje, a mnoge od njih su svjesne da njihove mušterije testove mogu iskoristiti za mnoge sumnjive razloge.

Jedna žena iz Los Angelesa želi da kupi pozitivan test kako bi "snimila video o tinejdžerskoj trudnoći", za potrebe svog kluba za lokalnu omladinu. Komentatori su oglas odmah proglasili sumnjivih. Neki kupci otvoreno navode razloge za kupovinu pozitivnog testa, a variraju od osvete, pa do neumjesnih šala.

Buduće majke na ovaj način mogu vrlo lako i dobro da zarade. Test za trudnoću u apoteci košta između 10 i 20 dolara, dok se na internetu može kupiti i za manje od jednog dolara.

Stranica Craigslist postala je neka vrsta podzemne trgovine i za drugu robu vezanu za trudnoću i plodnost. Tako neke žene prodaju svoje smrznuto mlijeko te raznorazne sumnjive lijekove za plodnost.