S vjenčanicom
4

Amerikanac prevario mladu sa striptizetom: Svadba je otkazana, ali je nastao novi problem

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Mladoženja se na momačkoj večeri odlučio posljednji put pred ulazak u brak opustiti u potpunosti i ne razmišljati o velikom danu koji ga čeka sutra, a kada je njegova zaručnica saznala za preljub, otkazala je vjenčanje.

Nedugo potom saznala je da njena sestra želi vjenčanicu koju je izabrala za sebe i tada je nastao problem.

Mlada koju je zaručnik prevario noć prije vjenčanja, na svojoj momačkoj večeri sa striptizetom, požalila se korisnicima Reddita na neugodnu situaciju u kojoj se nakon svega našla. Naime, ispostavilo se da je njena sestra željela obući njenu vjenčanicu za svoje vjenčanje, a ona je ovaj problem, koji je sad opsjeda više nego preljub bivšeg partnera, objavila na popularnoj društvenoj platformi, piše Fox News.

Korisnica je svoju priču ispričala pod nadimkom Aitaweddingdresscu, objasnivši da je vjenčanje otkazano prije dva mjeseca zbog zaručnikove prevare neposredno prije svadbe.

"Imam prelijepu vjenčanicu za koju sam dala 2.000 dolara. Bila sam jako depresivna otkad se sve dogodilo jer sam se osjećala kao da sam sama tome pridonijela time što nisam bila dovoljno seksi i što mu nisam davala ono što je želio. Prošle sam sedmice odlučila prestati s takvim razmišljanjem i odlučila prekrojiti vjenčanicu. Bavila sam se šivenjem više od 15 godina pa sam znala što radim. Malo sam je izrezala, promijenila joj boju da izgleda manje kao vjenčanica i sada imam prelijepu haljinu koju mogu koristiti za razne prilike", napisala je ona.

Kada je završila s prekrajanjem, objavila je fotografiju haljine na Instagramu, ne znajući da je njena sestra željela uzeti vjenčanicu za sebe.

"Sestra me pitala je li to moja stara vjenčanica i kad sam joj rekla da jest, pozvala me i pitala zašto sam to napravila. Nisam razumjela zbog čega je to važno. Tada je izjavila da sam mogla pričekati i to napraviti nakon njenog vjenčanja. Bila sam zbunjena. Podsjetila me da mi je, kada smo odsjeli u hotelu u kojem se trebalo održati moje vjenčanje, rekla "ako je ti ne iskoristiš, ja hoću". Samo jednom me pitala od kojeg je materijala pa sam mislila da želi sličnu vjenčanicu", piše ova korisnica i priču zaključuje time da njihova majka razumije obje i da smatra da je trebala pričekati još nekoliko mjeseci prije nego što prekroji vjenčanicu.

Ova priča pokrenula je veliku diskusiju na Redditu, gdje ima više od 2600 komentara. Većina je korisnika na strani nesuđene mlade i ne može razumjeti postupak njene sestre.

"Je li tvoja sestra razmišljala o tome koliko će tebi biti neugodno kada je budeš vidjela u vjenčanici koju si trebala nositi ti", jedan je od komentara.

"Prilično je bezosjećajno što je tvoja sestra očekivala da će nositi tvoju vjenčanicu na svom vjenčanju. Trebalo je uzeti u obzir koliko će to biti bolno za tebe dok je budeš gledala kako korača prema oltaru u vjenčanici koju si trebala nositi ti", iznijela je svoje mišljenje druga korisnica ove platforme.