Ljubav i veze
0

Agencija za sastanke spaja parove na osnovu mirisa

Sarajevo-x.com
Kompanija Scientific Match tvrdi da vam može naći partnera koji će biti savršen za vas. Njihovo spajanje zasniva se na proučavanju mirisa osoba, te tjelesni miris određuje poklapanje eventualnog para, piše Daily Mail.

Internet stranica za spajanje parova tvrdi da je pronašla rješenje za spajanje dvije osobe, a rješenje leži u tjelesnom mirisu. Prema ovoj agenciji, žene biraju muškarce koji mirišu različito od njih i obrnuto.

Za cijenu od 1.000 funti, agencija Scientific Match će analizirati DNK osobe u potrazi za genima koji su zaduženi za miris znoja i onda podatke usporediti sa listom potencijalnih partnera sa različitim tjelesnim mirisom.

Usluga ove agencije je bazirana na pronalaženju poklapanja osoba koje dijele hemijsku privlačnost, a ova ideja zasnovana je na istraživanju koje je pokazalo da se suprotnosti stvarno privlače.

Naš znoj sadrži gene koji su povezani sa imunim sistemom i sposobnosti našeg organizma da se bori protiv zaraze. Što je veća razlika u histokompatibilnosti vaših gena sa genom druge osobe, to su vam ta osoba i njen znoj privlačniji.

Naučnici misle da se ovaj fenomen razvio tokom naše evolucije da bi se spriječilo razmnožavanje među bliskim rođacima.