{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


14 stvari koje niste znali o penisu

S
30.1.2008. u 13:30
0
0
14 stvari koje niste znali o penisu
0
14 stvari koje niste znali o penisu
Časopis Men's Health otkriva 14 činjenica o penisu koje možda niste znali. Predstavljeni su interesantni podaci o djelovanju pušenja i prejake masturbacije na muški spolni organ.
1. Pušenje može skratiti vaš penis za čitav centimetar. Erekcije ovise o dobrom protoku krvi, a pušenje stvrdnjava krvne žile otežavajući erektilnu cirkulaciju. Ako vam nije stalo do vaših pluća ili umiranja barem poštedite svoj penis.

2. Liječnici mogu da uzgoje zamjensku kožu potrebnu žrtvama opekotina od kožice obrezanih beba. Jedna kožica može dati 23.000 kvadratnih metara što je dovoljno za omotavanje ljudskom kožom svakog stadionskog igrališta veće lige.

3. Uvećana prostata može uzrokovati erektivnu disfunkciju i preuranjenu ejakulaciju.

4. Prosječni muški orgazam traje šest sekundi, a ženski 23 sekunde. Da su žene stvarno zainteresirane za jednakost spolova, pobrinule bi se da muškarci dožive četiri orgazma za svaki ženski.

5. Najstarije poznato biće sa penisom bilo je morsko stvorenje sa tvrdim oklopom Colymbosathon ecplecticos. Kada se prevede sa grčkog to znači "nevjerojatan plivač sa velikim penisom“, što i zvanično zamjenjuje ime Derim Kurić kao najbolje porno ime svih vremena.

6. Samo jedan muškarac od njih 400 je dovoljno fleksibilan da sebi pruži oralno zadovoljstvo. Međutim, istraživanje pokazuje da su svih 400 muškaraca pokušali sami sebi nekada pružiti felacio.

7. Postoje dvije vrste penisa. Jedan tip penisa se širi i produžuje u erekciji, a drugi, iako se čini velikim u opuštenom stanju, ne mijenja mnogo oblik i veličinu pri erekciji.

8. Prema međunarodnoj anketi koju je proveo časopis Men's Health, 79 posto muškaraca spada u prvi tip penisa.

9. Njemački istraživači su otkrili da prosječan snošaj traje dvije minute i 50 sekundi, ali za žene on traje pet minuta i 30 sekundi.

10. Ispostavilo se da je veličina bitna. Što je duži penis, to će vaša sperma dublje doprijeti od sperme drugog donatora sa manjim penisom.

11. Penis, u kojem je uživalo najviše žena, navodno je penis kralja Fatefehija iz Tonga koji je razdjevičio 37.800 žena u periodu od 1770. do 1784, te je prema ovim podacima spavao sa sedam djevica dnevno.

12. Muškarci koji dobro izgledaju možda imaju bolju spermu od drugih muškaraca. Španski istraživači su ženama pokazali slike muškaraca koji su imali dobru, prosječnu i slabu spermu i zamolili ih da izaberu najzgodnijeg. Žene su najčešće birale one sa najboljom kvalitetom sperme.

13. Mozak ne kontroliše izbacivanje sperme već kičmena moždina.

14. Najčešći uzrok oštećenja penisa je prejaka masturbacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: