Zaštitna lica
1

Hailey Baldwin i Winnie Harlow nove globalne ambasadorice brenda Tommy Hilfiger

Klix.ba
Winnie Harlow i Hailey Baldwin (Foto: Tommy Hilfiger)
Winnie Harlow i Hailey Baldwin (Foto: Tommy Hilfiger)
Model Hailey Baldwin i modna aktivistkinja Winnie Harlow nove su globalne ambasadorice brenda Tommy Hilfiger. U sklopu kampanje koja slavi ikone sutrašnjice u svijetu mode, umjetnosti, muzike i zabave one će se pojaviti u svojstvu zaštitnih lica kapsula kolekcije "Tommy Icons".

"Hailey Baldwin i Winnie Harlow, kao dva najtraženija supermodela na svijetu, postaju ikone sutrašnjice jer su uspjele osvojiti publiku jakom unutrašnjom snagom i vatrom. One predvode narednu generaciju Tommy Hilfiger žena, jer svemu pristupaju s mnogo povjerenja i optimizma. Ovi zajednički kvaliteti i vrijednosti razlog su zbog kojeg sam uzbuđen što sam im poželio dobrodošlicu u našu porodicu", rekao je Tommy Hilfiger.

Winnie Harlow (Foto: EPA-EFE)
Winnie Harlow (Foto: EPA-EFE)

Winnie Harlow je na dodjeli Modnih nagrada 2017. nominovana za modela godine. Winnie ima vitiligo (stanje koje uzrokuje depigmentaciju na dijelovima kože), a strastvena je u pogledu proslave individualnosti i promocije pozitivne slike ženskog tijela.

"Uvijek sam vjerovala u moć prihvatanja onoga što nekog čini jedinstvenim i kršenja konvencija. Zato sam ponosna zbog saradnje s nevjerovatnim dizajnerom koji zaista dijeli ovaj duh", rekla je Winnie Harlow.