Gastro
8

Žitarice za doručak - brz, hranjiv i ukusan obrok za početak dana

Sponzorirani članak
Žitarice za doručak su hranjiv, brz i ukusan izbor za početak dana djece i odraslih. Često obogaćene korisnim vitaminima i mineralima, žitarice imaju nižu razinu kalorija i šećera od mnogih drugih namirnica koje se uobičajeno konzumiraju za doručak.

Tako su žitarice za doručak u velikoj mjeri izvor B vitamina, kalcija i željeza, a u mnogim državama su i primaran izvor određenih mikronutrijenata. Istraživanja su pokazala da djeca i odrasli koji doručkuju žitarice imaju veću vjerojatnost zadovoljiti svoje dnevne potrebe za hranjivim tvarima.

Osim toga, Nestlé žitarice za doručak su dobar način za povećanje konzumacije cjelovitog zrna. Od 2005. godine gotovo sve Nestlé žitarice napravljene sa cjelovitim zrnom koje uključuje klicu, ovojnicu i endosperm, zbog čega sadrže i značajno više vitamina i minerala.

Kao dio trajnih napora da se ukusan i hranjiv doručak učini poželjnim odabirom dostupnim svakome, Nestlé u kategoriji žitarica neprestano radi na poboljšanju nutritivnih vrijednosti svojih proizvoda uz zadržavanje prepoznatljivog okusa omiljenog kod djece i odraslih. Tako su nedavno predstavljene nove recepture poznatih Nestlé žitarica za doručak za djecu i mlade u kojima je smanjen udio šećera do čak 30% te je smanjen udio soli, a povećan udio cjelovitog zrna i kalcija u odnosu na ranije recepture.

Navedena renovacija uključuje Nesquik, Chocapic, Cookie crisp i Honey cheerios te još 15 ostalih Nestlé žitarica za doručak koje su dostupne na policama svih većih trgovačkih lanaca u BiH.