Devet izlagača
25

Zimski sajam zanatskog piva 23. decembra u Istočnom Sarajevu

SRNA
Udruženje za promociju zanatskog pivarstva "Kištra" iz Istočnog Sarajeva organizovat će u subotu 23. decembra "Zimski sajam zanatskog piva" na kojem će učestvovati devet izlagača iz RS-a, Federacije BiH i Crne Gore.

Predsjednik Udruženja "Kištra" Vedran Kurteš rekao je da je cilj festivala promocija kulture zanatskog pivarstva, druženje i razmjena iskustava sa drugim pivarima, ali i upoznavanje javnosti o različitim vrstama zanatskog piva.

"Na festivalu će se, osim lokalnih kućnih pivara iz Istočnog Sarajeva, predstaviti proizvođači zanatskog piva Kraft delegat, Semizburg, Gelender iz Sarajeva, Raft Breweryiz Foče, Beerokrata Pale, kao i Fabrika iz Crne Gore", precizirao je Kurteš.

On ističe da zanatsko pivo polako ali sigurno osvaja tržište u BiH. S tim u vezi je sve veći broj festivala i sajmova koji se u posljednje vrijeme organizuju u BiH, a na kojima se mogu probati razne vrste zanatskog piva.

"Festivali i sajmovi zanatskog piva u organizaciji našeg udruženja poprimili su tradicionalni karakter, s obzirom da je ovo već četvrti put da organizujemo promociju zanatskog piva u našem gradu", rekao je on.

Festival će početi u subotu 23. decembra u 17.00 sati u prostorijama bivšeg Doma kulture Lukavica u Istočnom Novom Sarajevu, a cijena karte je tri KM, dok će se cijene piva kretati između tri i pet maraka.

U večernjem dijelu festivala sve posjetioce će zabavljati bend "Bluesa" iz Sarajeva kao i DJ Aya.

Organizaciju festivala pomogla je opština Istočno Novo Sarajevo.

U organizaciji Udruženja "Kištra" dosad su organizovana tri festivala zanatskog piva, koja su održana u septembru i decembru 2016. godine., odnosno augustu 2017. godine.