Novo u BiH
35

Promo / Vrhunski užitak uz Dardanel komade tune

Sponzorirani članak
Tunjevina je jedna od najčešće korištenih riba u prehrani ljudi. Ne samo što su izuzetno ukusne jer su masnije, nego su plave ribe i nutritivno kvalitetnije jer imaju veći udio dragocjenih omega-3 masnih kiselina, pa samim tim imaju veći utjecaj na zdravlje čovjeka.

Nutricionisti su odavno utvrdili da ribu treba jesti najmanje tri puta sedmično.

Odličan je izvor proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B skupine, vitamina A, fosfora i selena. Odličan je izvor i vitamina D, tačnije zadovoljava oko 23 posto dnevnih potreba za vitaminom D. Svaki od ovih sastojaka ima benefite za zdravlje. Opće je poznato da se Omega-3 masne kiseline nalaze u masnim ribama, poput tunjevine. Ishrana bogata tim vrijednim supstancama djeluje povoljno na zdravlje srca i krvnih sudova, a ujedno osigurava pravilan razvoj mozga i vida kod beba i djece.

Stariji ljudi koji jedu ribu (riblje meso) bar jednom sedmično imaju manje šanse za moždani udar i manje zdravstvene probleme s moždanim ćelijama u odnosu na osobe koje ne jedu riblje meso.

Tunjevine Dardanel su najtraženije na svjetskom tržištu i potražnja za njima je ogromna. Svojim kvalitetom su osvojili Evropu, Ameriku, a sada ih možete naći i na bh. tržištu zahvaljujući firmi Kreis BH d.o.o. koja je ekskluzivni distributer za Dardanel tunjevine od 2017. godine.

Potražite Dardanel na policama vaših prodavnica i prijatno ćete se iznenaditi vrhunskom kvalitetom. Oduševit ćete se sočnim komadima mesa, lijepom crvenkastom bojom i lijepim mirisom koji zovu na konzumiranje. Više informacija na: www.kreis.ba