{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vrhunska hrana i sjajna vina povezuju regiju

F
25.3.2011. u 09:23
0
0
Vrhunska hrana i sjajna vina povezuju regiju
0
U Domu oružanih snaga u Sarajevu upriličen je svečani prijem u okviru "FineWine&GoodFood - 2. međunarodni salon okusa", koji je otvoren u srijedu.
Organizator sajma je Udruženje Salon okusa, u saradnji sa ambasadama Republike Makedonije i Republike Slovenije, Slow Food Conviviumom Sarajevo i Gradskom upravom Grada Sarajeva a okupio je oko 60 izlagača iz BiH, Slovenije, Makedonije i Hrvatske.

Ambasador Slovenije u BiH Andrej Grasselli kazao je u četvrtak navečer da će ovaj sajam doprinijeti ostvarivanju bolje saradnje u regionu.

"Saradnja različitih institucija doprinosi novom kvalitetu i sinergijskim učincima kada je u pitanju proizvodnja", naglasio je ambasador.

Uime Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i prehrane Janja Kokolj-Prošek kazala je novinarima da je ovaj sajam iskorišten kao poveznica između slovenačkih firmi i firmi u BiH, kako bi jedni drugima pronašli partnere i tako poboljšali razmjenu u privredi.

Dodala je da je njeno primarno zanimanje pri Ministarstvu bavljenje poticajima u prerađivačkoj industriji i bilateralnim partnerima između zemalja kandidatkinja i Slovenije, budući da Slovenija ima mnogo iskustva jer su sada članica Evropske unije.

Kokolj-Prošek je kazala i da će u petak biti organiziran sastanak u Ministarstvu trgovine i ekonomskih odnosa BiH na kojem će biti dogovoreni konkretni projekti na kojem će dvije zemlje sarađivati.

Na prijemu se prisutnima obratio i direktor Asocijacije poslodavaca BiH Nihad Imamović koji je podsjetio da je ova asocijacija primljena u Bussines Europe zahvaljujući poslodavcima iz Slovenije, a ovaj salon još je jedan primjer dobre saradnja.

Prijemu su prisustvovale brojne osobe iz poslovnog života iz BiH, kao i pripadnici diplomatskog kora, ali i pripadnici kulturnog i društvenog života u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: