Dajte mi vina...
0

Vinarija Čoka sponzor pića na manifestaciji Kao rani mraz

Sarajevo-x.com
Iako bi se za gotovo svaku pjesmu Đorđa Balaševića moglo reći da je jedna od najpoznatijih na ovim prostorima, ona koja je sasvim sigurno najčešća na svim događajima koji nose epitet ''veselo'' je pjesma Maliganska, poznatija kao Dajte mi vina. Vinarija Čoka je sponzor službenog pića manifestacije Kao rani mraz u Sarajevu.

Dugo očekivan i napokon zakazan koncert Panonskog mornara u Sarajevu jedan je od događaja koji će razveseliti i obradovati mnogobrojne fanove u BiH i regionu, pa je samim tim vino i najbolji izbor službenog pića ovog dvodnevnog događaja.

Naravno, koncert koji je već proglašen jednim od najvažnijih događaja u Sarajevu, ali i Bosni i Hercegovini ove godine, zaslužuje samo i isključivo vino vrhunske kvalitete, kakvo i nudi Vinarija Čoka, sponzor službenog pića manifestacije.

''Za ovu priliku i ovaj posebni događaj, odabrali smo i posebno vino iz našeg velikog i poznatog asortimana - Ždrepčevu krv, te vina iz palete Barrique'', kazao je Radan Doroški, export marketing manager Vinarije Čoka.

Prema njegovim riječima, Ždrepčeva krv je zaštitni znak Vinarije Čoka i jedan od najstarijih brendova vina na ovim prostorima, koje je već 40 godina jedno od najprodavanijih vina na teritoriji bivše Jugoslavije.

''Također, krajem ove godine na tržište BiH planiramo plasirati tri Barrique vina na koja smo posebno ponosni, a to su Vranac barrique, Merlot barrique i Cabernet Sauvignon barrique'', dodao je Doroški.