Kiša nije pokvarila ugođaj
0

Uz zumba party završen Festival piva u Tuzli

Klix.ba
Prvi Internacionalni festivala piva "Oktobar fest 2012." u organizaciji Pivnice "Boris", koji se održavao u Tuzli od 11. do 13. oktobra zvanično je završen.

Festival je organizovan na platou ispred Mercator Centra u Tuzli i bez obzira na kišu koja je padala posjetilaca, ljubitelja piva i dobre zabave nije nedostajalo. Tokom tri dana posjetiteljima je ponuđeno kvalitetno pivo, roštilj i bogat prateći sadržaj.

"Pored promocije proizvođača piva i hrane, jedan od ciljeva je svakako i bogaćenje sadržaja u gradu. Ovim putem želimo se zahvaliti Općini Tuzla i načelniku Jasminu Imamoviću, koji su nam svojom podrškom na profesionalan način pomogli u organizaciji 'Oktobar festa 2012.' te se nadamo nastavku uspješne saradnje i u narednim godinama", istakao je Željko Jelinić, organizator festivala.

Na festivalu su učestvovala renomirana imena u svijetu piva te proizvođači hrane, a pratio ga je i bogat kulturno-zabavni i animatorski program, kao i nagradne igre.

Tako su prvog dana festivala nastupili tamburaši koji su dodatno zagrijali atmosferu među posjetiocima, dok je u petak organizovano javno gledanje kvalifikacione utakmice fudbalskih reprezentacija Grčke i Bosne i Hercegovine. Pored ovoga u završnoj večeri nastupili je grupa Balsika, a atmosferu je dodatno zagrijala i Zumba party. Događaje na festivalu pratio je i BHR1 i emisija "Vikend vidikovac" sa voditeljicom Vanjom Iličić, koji je u subotu imao mobilni studio na bini festivala.

Pokrovitelj manifestacije bili su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla.