Gastro
115

Uposlenici fast-foodova napravili listu svoje hrane koju nikada ne bi jeli

Klix.ba
Hrana iz fast fooda nije zdrava za nikoga, no ipak se ljudi u žurbi odluče konzumirati njihove proizvode. Reddit je napravio anketu među uposlenicima restorana o tome šta nikada ne bi jeli od svojih proizvoda. Lista od 9 artikala će vas iznenaditi.
McCaffe
McCaffe

1. Ništa od proizvoda McDonald's McCafea

Uposlenici ovog lanca tvrde kako su aparati izuzetno prljavi, sa slojevima prljavštine od nekoliko centimetara jer nisu obučeni za ispravno čišćenje. "Radim u McDonald'su i uvjeravam vas da nikada ne bih naručio ništa što dolazi iz McCafe mašine. Ne samo da osoblje nije istrenirano kako da ispravno očisti i održava mašine", napisao je korisnik Reddita.

2. Hot dog iz parka

Ljubitelje sporta sigurno će razočarati ova vijest. No, oni koji prodaju ovaj proizvod kažu da ga nikada ne bi jeli jer se nalaze u kuhanoj vodi već dva dana.

"Ne kupujte hot dogove. Možda dobro izgledaju, no oni se prvo ispeku pa stavljaju u vodu. Ukoliko se ne prodaju taj dan, idu u frižider a sljedeći dan opet u vodu i idu u prodaju. Moj kolega i ja smo se borili da ih nakon dva dana bacamo i prolijemo vodu, ali nam firme nisu dale", napisao je.

Taco Bell
Taco Bell

3. Odrezak i grah u Taco Bellu

Jedan od uposlenika tvrdi kako je ovo hrana za mačke. "Radio sam u Taco Bellu prije izvjesnog vremena i želim upozoriti sve da se klone graha i odrezaka. Grah počinje izgledati kao hrana za mačke a upute su sljedeće: 'Dodajte vodu i miješajte dok ne prestane biti bijelo'. Odrezak je grozan jer ako stoji dugo postane poput gela za kosu", tvrdi korisnik Beefcake21.

4. Wendy's chilli

Bivša uposlenica tvrdi kako je njihov chilli zamrznut i suh jer se koristi meso s roštilja, odnosno onaj dio mesa koji se isuši. Ako se ne proda zamrzne se i koristi naredni dan, a ako se toom dana ohladi, onda se samo doda vrela voda i promiješa.

Starbucks
Starbucks

5. Bilo šta sa Starbuck's tajnog menija

Ukoliko ne znate tačno šta želite u piću nemojte naručivati jer možete dobiti ostatke prethodnih pića, naglašavaju uposlenici.

Kokice u kinima i pozorištima
Kokice u kinima i pozorištima

6. Kokice u kinima

Uposlenici nekih pozorišta kazali su kako su čak koristili kokice pokupljene sa sjedišta, zagrijavali ih i ponovo prodavali ujutro.

Panera pasta
Panera pasta

7. Panera pasta

Iako se reklamiraju kao svježi proizvod, to nije istinito. Svi njihovi proizvodi dođu zamrznuti, pa čak i kolači. Svježi su samo sendviči i salata.

Chicken McNOgget
Chicken McNOgget

8. McDonald's chicken nuggets

Kada naručujete pileće medaljona naglasite da želite svježe, u protivnom dobit će podgrijane po ko zna koji put. Iako imaju postavljen tajmer da se može podgrijavati devet puta, osoblje često izgasi i ponovo aktivira. Taj proces traje dok se ne proda.

9. Dunkin Donuts' donuti

Možda mislite da su svježi, ali čim se ispeku oni se zamrznu. Svi ukusni donuti podgrijavaju se u prodavnicama u mikrovalnim pećnicama.