Ispijanje piva uz muziku i roštilj
33

U Tuzli počeo Oktobar fest 2012.

Klix.ba
Svečanom ceremonijom ispred Mercator Centra u Tuzli 11. oktobra zvanično je počeo Prvi Internacionalni festival piva Oktobar fest 2012., koji će trajati do 13. oktobra.

Simboličnim točenjem piva festival je otvorio Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, koji je tom prilikom istakao da je Tuzla domaćin mnogim međunarodnim manifestacijama i zahvaljujući entuzijazmu i ideji organizatora, pivnici Boris, otvoren je i prvi festival piva.

Prema riječima Željka Jelinića, direktora Oktobar festa, uzor za organizaciju jednog ovakvog događaja bio im je Oktoberfest u Njemačkoj.

"Napravili smo jedan mali Oktobar fest 2010. godine u pivnici Boris, koji je na našu radost naišao na veliki odziv. Onda smo se odlučili da sve to prenesemo pod otvoreno nebo i ovdje se sve svodi na jedno opušteno druženje ispunjeno velikim brojem pivara, roštilja, dobre muzike, te lijepog raspoloženja. Pivo se toči po promotivnim cijenama od 2,00 KM, a radno vrijeme Festivala je od 9.00 do 23.30", istakao je Jelinić.

Nakon zvaničnog otvaranja posjetitelji festivala su uživali su specijalitetima sa roštilja, pivu i tamburicama sve do ponoći.

U okviru Festivala, večeras će biti organizirano javno gledanje utakmice Grčka - BiH na ogromnom LED ekranu, a sve to uz dobro pivo, roštilj, animatora i nagradne igre.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona i Općina Tuzla.