Dom Oružanih snaga BiH
0

FOTO / U susret šestom Festivalu vina Sarajevo

Sarajevo-x.com
Pred nama je šesti po redu, već tradicionalni Festival vina, koji će se održati 29. i 30. oktobra 2010. godine u Domu Oružanih snaga u Sarajevu od 18.00 do 23.00 sata.

Festival već pet godina uspješno spaja predstavljanje vinarija iz regije, promociju vinara, upoznavanje posjetitelja sa vinskom kulturom, ugodno druženje i dobru zabavu. Festival nema sajamski karakter već je prvenstveno okrenut podizanju svijesti posjetitelja o vinarskoj tradiciji i upoznavanju sa tehnikom i naukom spravljanja i konzumiranja vina.

Prošle godine na festivalu se predstavilo 48 vinarija iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Austrije, Mađarske i Francuske, a zemlja partner bila je Portugal.

Organiziran je i gastro kutak na festivalu, gdje su proizvođači i restorani imali mogućnost predstavljanja svojih delicija i kulinarskog umijeća. Prošlogodišnji Festival posjetilo je približno 2.000 ljubitelja vina, a nakon Festivala organizirani su after partyji u sarajevskim restoranima i klubovima gdje su vinari održali svoje promocije.

Iz godine u godinu lista međunarodnih učesnika sve je bogatija, stoga Festival vina Sarajevo postaje događaj od sve većeg regionalnog značaja, te najbolje organizirana i najljepša priredba za ljubitelje vina i gurmanskih delicija. Ove godine Festival će biti obogaćen dodatnim sadržajima, poput "showa kuhanja" uz odabrane sponzore, te uparivanjem vina s hranom.

Cilj Festivala je još više unaprijediti kulturu vina i zadovoljiti i najistančanije ukuse posjetitelja. Pripremite se za vikend ispunjen najboljim vinima i vrhunskim gurmanskim užitcima, poručuju organizatori.