Marijin Dvor
38

U sarajevskoj Hastahani u subotu bajramska sofra za 2.000 građana

Klix.ba
U subotu, 16. juna 2018. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama, u parku Hastahana na Marijin Dvoru od 11 sati će biti upriličena ''Bajramska sofra'' za sve posjetitelje.

Domaćin ovog druženja je Općina Centar, na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem i predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić koji pozivaju građane svih nacionalnosti i vjeroispovijesti na ovo druženje.

Ujedno podsjećamo da je Općina Centar jedan od pokrovitelja ''Ljeta u parku Hastahana'' koje će trajati od 15. juna do 15. septembra kada će Sarajlije, turisti i svi drugi posjetitelji imati priliku uživati u brojnim zabavnim, kulturnim i sportskim sadržajima za sve generacije. U tom cilju, zahvaljujući Općini Centar, u parku Hastahana koji će nositi naziv po prof. dr. Nijazu Durakoviću, obnovljeno je košarkaško i dječije ''ciciban'' igralište, nabavljene sprave u sklopu skate i bike parka, obnovljena javna rasvjeta i postavljen video nadzor i dekorativni elementi. Bit će obnovljen i šahovski teren, postavljeni tereni za odbojku na pijesku, mali fudbal i boćanje.

U parku je i natkriveni ugostiteljski objekat sa dva velika led ekrana gdje će posjetitelji moći pratiti utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu i u kojem će se svake večeri dešavati zabavni programi, uz promocije, nagradne igre i svirke uživo. Također je planirano da se tokom ljeta održavaju projekcije filmova, fitness na otvorenom i razna druga tematska dešavanja.

''Ljeto u parku Hastahana'' organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, a koji iza sebe imaju niz uspješnih sarajevskih projekata.