Više od 70.000 Bosanaca i Hercegovaca živi u St. Louisu. Jedan od njih je odlučio tradicionalno pravljenje sudžuke i suhog mesa nastaviti u tom američkom gradu.
Videopriču o suhom mesu i sudžuki objavio je popularni Travel Chanel u svojom serijalu pod nazivom "Bizarna hrana".
Bosanac čije ime nisu htjeli otkriti, napravio je sušnicu iza svoje kuće u kojem godinama spravlja, kako su naveli u prilogu, najpopularnije jelo sa Balkana.
"Komšije koji nisu Bosanci žalili su se na miris koji dolazi iz sušnice. Zbog toga što su većina Bosanaca u St. Louisu muslimani, unutra nećete naći svinjsko meso. Sve je govedina ili janjetina ", navodi se između ostalog u prilogu.
Cijeli proces sušenja mesa traje 46 dana.
"Ovo je jednostavno jestiva umjetnost, rajsko jelo", navodi autor priloga.
Možda vas zanima
Posljednje počivalište
Jedna od najvećih historijskih misterija riješena: Naučnici pročitali spis star 2.000 godina
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Vezani članci
Dirljiva priča
Bosanci u St. Louisu pomažu izbjeglicama iz Afganistana
Pokazali solidarnost