{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Indoneziji zabranjena prodaja piva i niskoalkoholnih pića

S
16.4.2015. u 09:58
0
29
U Indoneziji zabranjena prodaja piva i niskoalkoholnih pića
0
U Indoneziji zabranjena prodaja piva i niskoalkoholnih pića
Foto: AFP
U Indoneziji, državi sa najvećim brojem muslimanskog stanovništva u svijetu, od danas je zabranjena prodaja piva i drugih niskoalkoholnih pića u manjim trgovinskim radnjama.
Prema novom zakonu ova mjera odnosi se na čitavu Indoneziju, izuzev ostrva Bali.

Ova mjera odnosi se na 55.000 trgovina i 16.000 marketa u ovoj državi na jugoistoku Azije. Supermarketi, velike prodavnice, hoteli, restorani i barovi ne podliježu ovoj zabrani.

Novi zakon izazvao je zabrinutost na Baliju, ostrvu koje posjećuje veliki broj stranih turista. To je ujedno jedina država u Indoneziji sa većinskim hinduskim stanovništvom, prenio je AFP.

Međutim, ministar trgovine Rašmat Gobel-hue je obećao da će učiniti sve da prodavci mogu da nastave prodaju niskoalkoholnih pića na plaži.

Samo nekoliko dana prije nego što je nova zabrana stupila na snagu, islamske partije su predložile da se potpuno zabrani prodaja alkohola u ovoj zemlji sa 250 miliona stanovnika.

Ministarstvo trgovine objasnilo je da je zabrana prodaje niskoalkoholnih pića u malim trgovinama uvedena zbog opšteg javnog zdravlja i iz moralnih razloga te zbog činjenice da sve više maloljetnika konzumira alkohol.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: