Novo piće
0

FOTO / U bašti Zemaljskog muzeja predstavljen Somersby Apple Cider

Sponzorirani članak
Na zabavi koju su priredili Lord i Lady Somersby u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu, kompanija Carlsberg BH predstavila je potpuno novo, osvježavajuće alkoholno piće na domaćem tržištu Somersby Apple Cider.

U opuštenoj atomosferi prekrasnog ambijenta Botaničke bašte Zemaljskog muzeja u Sarajevu, domaćini su gostima i zvanicama ponudili nezaboravno veče. Lord Somersby, njegova raspjevana i razigrana družina priredili su svojim zvanicama nezaboravne trenutke najkraće ljetnje večeri, vraćajući ih u 20-te i 30-te godine prošlog stoljeća.

"Somersby je kosmopolitsko piće koje je u vrlo kratkom roku osvojilo sve svjetske metropole, a polako, ali sigurno osvaja i tržište Bosne i Hercegovine. Zbog svog sastava je savršeno piće za druženje sa prijateljima nakon posla, ali i idealna osvježavajuća alternativa u svim ostalim prilikama. Somersby su širom svijeta prihvatili mladi urbani ljudi koji su uvijek otvoreni za nove trendove, izazove i promjene", istaknuo je Armin Bukarić, direktor kompanije Carlsberg BH.
Somersby u Bosni i Hercegovini predstavlja potpuno novu kategoriju alkoholnih pića - Cider. Ovaj osvježavajući napitak sadrži 4,5 posto alkohola i nastaje fermentacijom jabuka uz dodatak prirodnog jabukovog šećera i arome. Potpuno je prirodan, bez vještačkih aroma, boja i zaslađivača, proizveden korištenjem tradicionalnih metoda. Jedinstveni Somersby ukus dobijen je savršenom kombinacijom prirodnog soka od jabuke koji daje slast i gazirane note za pravo osvježenje. Na svim tržištima u Evropi na kojima je do sada lansiran, Somersby ostvaruje impresivne rezultate rasta prodaje. Čak ga je britanski Guardian označio kao "novi Chardonnay".
Ukus Somersbyja najbolje dolazi do izražaja kada je dobro rashlađen i poslužen u čaši punoj leda.

Na tržištu Bosne i Hercegovine Somersby je trenutno dostupan u nepovratnoj staklenoj boci 0,33 l.

Provedite nezaboravno ljeto uz dašak svježine evropskog sjevera u toplim ljetnjim danima koji nam predstoje, a koje sa sobom donosi Somersby Apple Cider.