{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužila Nutellu zbog neistinite reklame

F
4.2.2011. u 16:35
1
40
Tužila Nutellu zbog neistinite reklame
1
Tužila Nutellu zbog neistinite reklame
Amerikanka Athena Hohenberg tužila je Nutellu, tvrdeći da je popularni namaz, koji se predstavlja kao hranljiv proizvod pogodan u ishrani djece, zapravo prepun nezdravog šećera i zasićenih masti.
"Bila sam šokirana saznanjem da je Nutella, umjesto zdrave, hranljive namirnice, zapravo gora od šećerne table i da sadrži opasan nivo zasićenih masti, izjavila ova domaćica iz San Diega i majka četvoro djece", prenosi AFP.

U tužbi koju je podnijela saveznom sudu, ona traži da talijanska kompanija Ferrero, koja proizvodi Nutellu, obešteti na hiljade Amerikanaca koji su konzumirali ovaj namaz u posljednjih deset godina od kada se taj proizvod prodaje na američkom tržištu.

Hochenberg insistira i da kompanija Ferrero pokrene kampanju "korektivne reklame" u cilju pravog informisanja javnosti i traži da se s etiketa Nutelle uklone riječi poput "hranljivo", "uravnoteženo", "dobro za zdravlje", "bogato žitaricama" i "idealno za doručak".

Ona se također nada da će joj se pridružiti svi oni koji su konzumirali Nutellu od 2000. godine kako bi tužba dobila kolektivni karakter.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: