{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tužba protiv američke kompanije zbog razvodnjavanja piva

S
27.2.2013. u 12:16
3
1
Tužba protiv američke kompanije zbog razvodnjavanja piva
3
Tužba protiv američke kompanije zbog razvodnjavanja piva
Foto: AFP
Američki ljubitelji alkoholnih pića tužili su kompaniju Anheuser-Busch zbog navodnog razvodnjavanja piva i nepridržavanja standarda opisanih na ambalaži.
Tužbe su podnesene u Pennsylvaniji, Californiji i još nekim američkim državama, a potrošači tvrde da podaci o postotku alkohola sa etiketa nisu tačni.

Tužbom je obuhvaćeno deset pivskih vrsta, uključujući poznati Budweiser, prenio je BBC.

Anheuser-Busch je saopštio da su ovi navodi "potpuno netačni" i da su piva ovog proizvođača "potpuno usklađena sa zakonom o označavanju proizvoda".

Tužba je zasnovana na informacijama dobijenim od bivših radnika pivara koje posluju u sastavu ove multinacionalne kompanije. Ovi izvori rekli su da je razvodnjavanje piva "korporativna praksa".

"Anheuser-Busch koristi se jednom od najsavršenijih tehnologija za kontrolu alkoholnog sadržaja u završnim fazama proizvodnje, a potom dodaje vodu da bi pivo imalo znatno manje alkohola nego što piše na ambalaži", navodi se u tužbi.

U dokumentu se tvrdi da je ova praksa pokrenuta poslije spajanja američke kompanije sa belgijsko-brazilskom firmom InBev, najvećim svjetskim proizvođačem alkohola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: