Gastro
10

Topli mirisni čajevi uljepšat će hladne dane i zimske večeri

U danima kada se živa na termometru spusti do nule, a dnevna svjetlost pretvara u sumrak već u popodnevnim satima, potrebno nam je nešto da nam zagrije dušu i tijelo.

To je vrijeme koje će uljepšati TEEKANNE svojom bogatom paletom čajeva, te biljnih i voćnih napitaka. Šoljica TEEKANNE čaja mnogo je više od pukog toplog pića - svaki gutljaj razgalit će vas svojim bogatim okusom, aromom i mirisom.

U asortimanu TEEKANNE pronaći ćete odgovarajući čaj za svaki period zimskog dana i noći. Šoljica kvalitetnog crnog ili zelenog čaja uljepšat će jutarnje buđenje i uliti vam energiju.

Tokom dana, kada zaželite osvježavajući okus koji će vam popraviti raspoloženje, izaberite neku od voćnih kombinacija, na čelu sa novom "Superfruit“ simfonijom sa dodatkom acerole i brusnice.

Popodnevnu inspiraciju neka vam podari neki od blagotvornih biljnih napitaka. A u smiraj dana, u udobnosti doma ili u društvu dragih osoba, opustite se uz egzotični Roiboos ili nenadmašne zimske kombinacije "Magic Moments“ ili "Winter Times".

TEEKANNE je jedna od najpoznatijih evropskih kompanija za proizvodnju čaja. U tradiciji dugoj preko 130 godina vode se načelom da njihovi potrošači zaslužuju visok kvalitet, inovativnost i najviše standarde prema kojima kreiraju svoje proizvode.

Ambasadorica TEEKANNE u našoj zemlji Maya Sar uvijek je raspoložena za šoljicu kvalitetnog čaja. Kada je u pitanju zima, ona kaže:

"Zaista se teško odlučiti za samo jedan. TEEKANNE paleta je toliko raznovrsna da mi čaj nikada ne dosadi. Za hladne dane posebno preporučujem spoj limuna i đumbira, popularni Ginger&Lemon. Napravljen je prema pažljivo osmišljenoj recepturi koja sadrži đumbir čija su ljekovita svojstva poznata već 5000 godina. Meni se posebno dopada zbog njegovog jedinstvenog okusa i sastava koji dodatno grije iznutra".

TEEKANNE čajevi namijenjeni su svima, od djece* koja će uživati u atraktivnom voćnom čaju nakon igre na snijegu, pa do pripadnika treće dobi kojima čaj može biti i dobar razlog za druženje. Trenuci provedeni uz ovaj čaj sivim zimskim danima daju boju i toplinu, a zimskim večerima harmoniju i udobnost.

*S obzirom na prisustvo kofeina, crni i zeleni čajevi ne preporučuju se najmlađima.