Gastro
0

Promo / Svi okusi Crne Gore na jednom mjestu

Sponzorirani članak
Večera i degustacija vina i hrane crnogorskog podneblja su u jedinstvenoj atmosferi Lava Concept Restaurant u Sarajevu bili prilika za dobro druženje, te isprobavanje primamljivih okusa vina i hrane iz ovih krajeva. Događaj je pripremila crnogorska kompanija "13. Jul Plantaže" koja već godinama odabire najbolje sorte grožđa i pravi vina za ljude sa istančanim okusom.

Prisutne su pozdravili predstavnici kompanije i za njih pripremili slaganje vrhunskih vina koji dolaze iz njihovih podruma, a kulinarski specijaliteti su upotpunili okus vina i naišli na dobar prijem. Za kompletan ugođaj se ugodnim glasom i pojavom pobrinula voditeljica Žana Gardašević, glumica crnogoroskog narodnog pozorišta, dok je muzičku podlogu koja je podignula raspoloženje pružio bend No Ordinary Balkan Sound.

Veselin Đurišić, direktor prodaje i marketinga ove vinarije, je ovim povodom izjavio: "Zadovoljstvo nam je da smo večeras bili u prilici da prezentujemo vina Plantaža, koja su svojim stilom veoma bliska ovom tržištu. Naša vina su ovdje veoma dobro prihvaćena, ne samo zbog svojih sortnih karakteristika, veoma bliskih tradicionalnim ukusima ovdašnje publike, nego i zbog teroara koji je uz klimatske uslove u kojima nastaje takođe vrlo blizak vinskim ljubiteljima u BIH. Plantaže su podsjećajući na dugu tradiciju crnogorskog vinarstva, ovu priliku iskoristili i da predstave nove vinske stilove, etiketa ovjenčanih nagradama na brojnim eminentnim sajmovima, a kojima se naša moderna vinarija prilagodila svjetskim trendovima dokazujući da od starih autohtonih sorti crnogorskog vinogorja mogu nastati velika vina. Sigurni smo da će Plantaže nastaviti da povećavaju prisustvo na tržištu BIH jer ovdje osjećamo da smo među prijateljima".

Kompanija "13. Jul Plantaže" prenosi tradiciju crnogorskog vinogradarstva i vinarstva, praveći međurodno priznata vina koja nastaju od grožđa iz jednog od najvećih vinograda u Evropi, Ćemovskog polja.