{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta se zapravo nalazi u hrenovkama i kako se one prave

19.7.2012. u 19:37
0
31
Šta se zapravo nalazi u hrenovkama i kako se one prave
0
Šta se zapravo nalazi u hrenovkama i kako se one prave
Kada naručite hot-dog ili sami kući pripremate hrenovke zapravo i ne razmišljate o tome kako i od čega su one napravljene. Ono što se zaista u njema nalazi i način na koji se pripremaju mnoge će neugodno iznenaditi.
Britanski Daily Mail se potrudio da dočara kako sve to zapravo izgleda. Tako navode da se hrenovke zapravo uglavnom prave od svinjskog mesa i plićeh te purećh iznutrica. U tvornicama gdje se prerađuje, meso se gura kroz rešetke, a potom se ispire vodom.

Poslije toga smjesa tog mesa se stavlja u ovojnice, a potom se zagrijava i hladi, prije nego što dospije na police u prodavnicama. Prije pakiranja na samom kraju se naravano dodaju i pojačivači okusa i boje.

Cijeli proces zapravo je okarakterisan kao izuzetno odvratan, prema pisanju Daily Maila. Osim toga , bez obzira na njihovu kvalitetu, sve hrenovke sadrže velike količine škroba.

Osim škroba i mesa u hrenovkama se još nalazi voda, dva posto soli, natrijev nitrat, koji se dodaje u hrenovke da se ne bi pokvarile, kalij i kalcij trifosfati, polifosfati, natrijev askorbat, karmin, boja koja se nalazi u u ruževima za usne i ekstrakt paprike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: