Jednostavno i ukusno
9

Promo / Špageti bez glutena s tunjevinom, tikvicama i umakom Barilla Napoletana

Ukoliko vam nedostaje ideja za ukusan ručak za cijelu porodicu, Barilla donosi jednostavan recept za špagete bez glutena s tunjevinom, tikvicama i umakom Barilla Napoletana.

Tjestenina je jedno od najcjenjenijih, naraznovrsnijih i najukusnijih jela na svijetu. Ugljikohidrati iz tjestenine osiguravaju postojanu energiju i osjećaj sitosti, a obitelj Barilla najveći je talijanski proizvođač tjestenine već četiri generacije.

Sastojci za 4 osobe:

350 g špageta bez glutena Barilla 400 g umaka Barilla Napoletana 200 g tunjevine
40 g inćuna
150 g tikvica 1 češanj bijelog luka 3 kašike ekstradjevičanskog maslinovog ulja svježi origano so i biber

Priprema:

Operite i ocijedite tikvice te ih narežite na kockice. U neljepljivoj tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja s oguljenim češnjem bijelog luka.

Propirjajte tikvice i kada omekšaju, dodajte inćune i umak Barilla Napoletana. Zagrijte umak do vrenja, a zatim ga sklonite s vatre. Dodajte tunu i malo svježeg origana, izvadite bijeli luk i stavite na stranu.

U međuvremenu zakuhajte velik lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte so (otprilike 7 g po litri) i kuhajte špagete bez glutena prema uputi na pakovanju.

Ocijedite špagete bez glutena nakon što su se skuhale "al dente" i pomiješajte ih s umakom na srednjoj vatri, dodajući nekoliko kašika vode od kuhanja. Miješajte tjesteninu dok se voda ne upije.

Poslužite začinjeno svježe mljevenim biberom prema vlastitom ukusu.

Još recepata za ukusna jela možete pronaći na Barilla Bosnia & Herzegovina i na https://www.barilla.com/hr-ba.