{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski kuhar proglašen "vitezom kulinarstva Jugoistočne Evrope"

10.3.2015. u 17:00
885
9
Sarajevski kuhar proglašen "vitezom kulinarstva Jugoistočne Evrope"
885
Sarajevski kuhar proglašen "vitezom kulinarstva Jugoistočne Evrope"
Hamid Hadžić
Sarajevskom kuharu Hamidu Hadžiću pripala je nagrada Internacionalni vitez kulinarstva Jugoistočne Evrope na nedavno održanoj manifestaciji u Beogradu, koju je organizirao Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN International.
"Ovo je za mene veliko priznanje. Do sada sam osvojio brojne nagrade, ne samo u BiH, nego i u Evropi, ali ova ima posebnu težinu", kazao je Hadžić, član udruženja gastronoma Bh. gastro kutak i šef kuhinje hotela Holiday.

U sklopu akcije, Međunarodna turistička partola SACEN International je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje poput Turske, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Tunisa, Malte i Grčke, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Proglašeni su pobjednici u 14 kategorija, a dodijeljena su i dva specijalna priznanja. Prema riječima predsjednika SACEN Internationala, Dragana Gligorijevića, poštovano je strogo pravilo da se ocjenjuju rezultati od prošle godine, ilustrujući to kineskom izrekom da "nije važno koliko ste vi nekada mogli da trčite, nego koliko sada možete".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: