Samo Klasove jufke u BiH imaju ISO, HACCP i halal certifikat
Istraživač historije bliskoistočne kuhinje, Charles Perry, zapisao je da se jufka pojavila oko 1500. godine u Istanbulu, vjerovatno u sultanskim kuhinjama Topkapi palače (osmanlijski carski dvorac u Istanbulu). Upotreba jufke za pravljenje pita, peciva i kolača od lisnatog tijesta širila se svijetom uporedo s turskim osvajanjima.
Sve do 1995. godine jufka ili, kako se još naziva, vučeno tijesto, na našim prostorima rađena je ručno, a onda je prehrambena kompanija Klas d.d. Sarajevo prva u BiH uvela industrijsku, linijsku proizvodnju ove živežne namirnice. Cilj je bio potrošačima uštedjeti vrijeme i olakšati posao u kuhinji. Vremenom navike su se mijenjale, i već danas skoro sve savremene žene, prvenstveno zaposlene supruge i majke, u svom frižideru uvijek nadohvat ruke imaju gotove, svježe jufke.
Vrhunski kvalitet jufke Klas obezbjeđuje bogatim proizvodnim iskustvom, tradicijom dugom 110 godina i, naravno, strogom primjenom međunarodno priznatih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP.
Osim na domaćem tržištu, kvalitet Klas jufke prepoznali su i potrošači u zemljama regiona, Europske unije i čak dalekih Sjedinjenih Američkih Država, pa su jufke među najprodavanijim proizvodima na izvoznim tržištima.