Gastro
538

Promo / Restoran Sendi pomiče granice gastronomske ponude u Sarajevu

Saznajte koji je novi "must try" restoran i među prvima osjetite kako pulsira sarajevska gastronomska ponuda.

Jesensko osvježenje na sve konkurentnijoj sarajevskoj gastronomskoj sceni je svakako novoadaptirani restoran Sendi na Dobrinji.

Obitelj Džiho napravila je ozbiljan zaokret u dosadašnjem poslovanju. Sasvim je sigurno da su vlasnici, osim modernog uređenja interijera restorana čiji dizajn potpisuje studio Sovarhitektura, novim konceptom poslovanja unijeli nove standarde u sve razigraniju gastronomsku ponudu grada.

"Da ovaj casual chic koncept stvarno "pali" uvjerite se sami i upoznajte se s njihovom istoimenom super popularnom slastičarnom koja se nalazi tek nekoliko koraka od restorana, a čiji ambijent podsjeća na arhitekturu planetarno poznatog grčkog otoka Santorini. Zato ne čudi što je pomno osmišljeni jelovnik restorana Sendi nadahnut mediteranskim, bosanskim i orijentalnim utjecajem. Stoga se na karti nalaze provjereni aduti kao što su: sporo kuhani juneći obrazi sa domaćim njokama, zatim pureća shawarma s kuminom, pa teleći medaljoni u susamu s prženim karfiolom u sosu od jogurta, ručno rađena tjestenina s rezancima bifteka i rižoto od goveđeg repa", navodi restoranski konzultant Dragan Grbić.

Naravno, osim potočne pastrmke s bademima i sočnih mesnih odrezaka u ponudi su unikatni dalmatinski riblji specijaliteti kao što je hvarska morska gregada za dvije osobe.

Sam jelovnik sadrži tridesetak jela što jasno govori da se vodilo računa o kvaliteti izrade. Vinska karta je jezgrovita. Nude se birana vina na čaše i prosecco. Pa ipak, najveće iznenađenje je ponuda doručka i bruncha koji osim standardnih jela sadrži ukusnu promjenu za Sarajevo; mirisne američke palačinke, osvježavajuće milkshakove, uključujući zdrav obrok kao što je smoothie bowl, puni engleski doručak, 100 % goveđi burger, čorbice i mnoge fine stvari.

Za sve dodatne informacije i rezervacije kontakt telefon je 033 468 222, web stranica www.sendi.ba i FB/restoransendi