Gastro
296

Promo / Prvi restoran zdrave hrane i pića u Sarajevu, FitBar svoja vrata otvara u julu

Po uzoru na mnoge evropske metropole, Sarajevo će početkom jula dobiti prvi restoran zdrave hrane i pića – FitBar.

Džemail Selmanović, bivši fitness trener i fitness model, Sarajlijama će u ulici Branilaca Sarajeva 3, ponuditi nešto što je ovom gradu definitivno nedostajalo, s obzirom na to da je FitBar itekako poznat brend.

Riječ je, naime, o franšizi, lancu fit barova, a ovaj restoran svoj koncept zasniva na pripremi svježih, dobro izbalansiranih namirnica koje daju jela odličnog ukusa. Bilo da li ste posvećeni nekom određenom tipu ishrane, bavite se sportom ili jednostavno vodite računa o svom zdravlju i tome šta jedete.

FitBar je nastao sa željom da zdravi i pravilno pripremljeni obroci postanu dostupni, kao što je i brza hrana, tokom radnog vremena ili šetnje gradom. U prijatnoj i neformalnoj atmosferi možete probati lagana jela koja dominiraju jelovnikom, uz raznovrsne smutije i hladno cijeđene sokove, a u ponudu će biti uvrštena i besplatna dostava, kao i dnevni meni prilagođen za jednu osobu.

"Ideja se rodila iz toga što više ljudi teže ka zdravom načinu života, samim tim žele zdravo da se hrane. Nažalost, u našem gradu nismo imali mogućnost za tim, do sada, jer nije postojao ni jedan restoran takvog tipa" kaže Selmanović.

"Namjenjen je svim ljudima koji žele da se hrane zdravo, ljudima koji vode računa o svom zdravlju. Poslovnim ljudima, sportistima, ljudima koji nemaju vremena da spremaju obroke kući i nose ih sa sobom" navodi nam vlasnik restorana.

Na stranicama prestižnih fitness magazina možete pronaći fotografije izuzetno uspješnog Džemaila, koji je ostvario zapažene rezultate na međunarodnoj sceni, te odlučio u Sarajevu otvoriti restoran zdrave hrane i pića.

Savjeti o zdravoj ishrani dolaze sa svih strana, ali njihova primjena uslijed nedostatka vremena često se čini kao nemoguća misija. S toga je od strane stručnog tima Fit Bara i nutricionista osmišljen Individualni program ishrane koji podrazumijeva, ne samo smjernice o pravilnoj ishrani, već i samu pripremu svježih i ukusnih obroka.

"Nudimo zdravu hranu i sokove. Svaki obrok se zna u kaloriju, koliko su nutritivne vrijednosti, odnosno, koliko sadrži proteina, koliko ugljikohidrata i koliko masti. Nudimo raznovrstan meni, od salata, rižota, konkretnih mesnih obroka do proteinskih palačinaka", otkriva nam Selmanović i dodaje:

"Pozivamo sve zainteresovane da 1. jula dođu na otvaranje restorana, a mi smo pripremili pregršt iznenađenja."

Radno vrijeme restorana je svaki dan od 7:00 do 23:00 sata, na adresi Branilaca Sarajeva 3, na lokaciji nekadašnjeg Milkmana.

Svakako, lajkajte i Facebook stranicu FitBar-a i zapratite ih na Instagramu.