Gastro
17

Prvi Coffee Fest Sarajevo 19. i 20. marta u hotelu Holiday

Klix.ba
Prvi Coffee Fest Sarajevo je idealna destinacija za sve obožavatelje kafe i za sve one kojima je kafa nešto više od običnog napitka.

Ukoliko želite dva dana uživati u najljepšim okusima najboljih kafa, toplih čokolada i čajeva, dođite na prvi Coffee Fest Sarajevo koji će biti održan 19. i 20. marta u velikoj dvorani hotela Holiday Sarajevo u organizaciji Udruženja Profesional.

"Pozivamo sve posjetioce da se opuste i upuste u avanturu otkrivanja i uživanja u novim okusima kroz degustacije raznih okusa kafe i tople čokolade koji u regionu i Evropi predstavljaju za najbolje kafe", kažu organizatori.

Na Festu će se predstaviti 14 izlagača: Manuel Caffe, Franck, Julius Meinl, Barcaffe, Lavazza, Goriziana Caffe, San Giusto, Zi Caffe, Marcaffe, Saccaria Caffe, Bristot Caffe, Ripping, Caffe-Matic i Automatic Servis.

Svoja znanja o kafi i njenom pripremanju, okusu i mirisu s posjetiocima će podijeliti baristi. Za drugi dan organizovano je takmičenje za najboljeg baristu u kategoriji "Latte Art" (Crtanje po kafi).

Odluku o pobjedniku za najboljeg baristu će donijeti žiri sastavljen od javnih ličnosti.

Coffee Fest Sarajevo je prava prilika za sve ugostitelje i kompanije da putem festivala naprave nove poslovne ugovore i dodatno se informišu o kafi. Festival je otvoren za sve posjetioce u četvrtak i petak od 12 do 19 sati.

Ulaz na Coffee Fest Sarajevo je slobodan.