Gastro
0

Prezentacija novih i tradicionalnih sireva na Holiday Marketu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posjetioci Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa tokom 34 dana trajanja Marketa imaju priliku probati i kupiti najbolje bh. sireve, koji se prodaju u Kući sira, prvoj kućici na ulazu u Market iz ulice Ferhadija.

Među raznovrsnom ponudom sireva nalaze se travnički, livanjski, prozorski, tešanjski, fojnički, trapist, gauda, feta, hercegovački sir iz mijeha, dimljeni sirevi..., podijeljeni u grupe tradicionalnih i novih sireva.

Posjetioci Marketa imaju priliku učestvovati i u nagradnoj anketi za izbor najboljeg sira iz obje kategorije. Dodjela nagrada za najbolji tradicionalni i novi sir planirana je za kraj naredne sedmice, a bazirat će se isključivo na ocjenama posjetilaca prikupljenih do tada. Uz podršku USAID/Sida FARMA projekta naredne sedmice će biti održana i Promocija delikatesnih bh. sireva.

Namjera proizvođača sira je da javnosti predstave bar dio svoje ponude i na taj način potaknu kupovinu domaćih proizvoda. Svi posjetioci mogu posjetiti kućicu Udruženja proizvođača sira na Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu i pronaći nešto po svom ukusu.

Coca Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG Zona unaprijeđenog poslovanja - ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID – Sida Firma Projecta, u sklopu kojeg su i ZUP Baščaršija i Sarajevo Navigator koordinatori lanca vrijednosti.

Realizacija Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa ne bi bila moguća bez podrške Grada Sarajeva, koji je pokrovitelj Marketa, ali ni bez podrške Ambasade Kraljevine Norveške, koja je dala značajnu podršku realizaciji ovogodišnjeg Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa.

Više informacija o Coca Cola Sarajevo Holiday Marketu možete saznati putem oficijelne internet stranice Marketa.