Otkriveni detalji
26

Poznati kuhar Anthony Bourdain se objesio pojasom od ogrtača

Klix.ba
Anthony Bourdain (Foto: EPA-EFE)
Anthony Bourdain (Foto: EPA-EFE)
Francuski tužioci otkrili su detalje samoubistva slavnog chefa Anthonyja Bourdaina čija je smrt šokirala svijet. Poznati kuhar se objesio pojasom kućnog ogrtača u sobi hotela Kaysersberg u Francuskoj.

Tamo je boravio kako bi snimio scene za svoju hit seriju Parts Unknown, a 61-godišnjeg kuhara su našli u petak ujutro u kupaonici sobe.

"Nema elemenata koji bi nas doveli do toga da posumnjamo da je neko u bilo kojem trenutku ušao u taj prostor. Medicinski stručnjak je nakon pregleda leša zaključio da na Bourdainovom tijelu nema znakova nasilja", istakao je tužilac Christian de Rocquigny

Sada se čekaju toksikološki nalazi kako bi se otkrilo je li u trenutku samoubistva bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih supstanci. Bourdain nije krio da se tokom života borio s ovisnošću o drogi, alkoholu i depresijom.

Prošle godine u razgovoru za Guardian, Bourdain je otvoreno govorio o detaljima iz svog života. Tada je rekao kako je imao haotično odrsatanje te da je u sebi nosio ogroman bijes koji je na kraju uspio potisnuti i u kuhinji pronaći mir.

Bez obzira na poteškoće s kojima se nosio, na mnoge ljude je ostavio neizbrisiv trag.