Gastro
10

Ovo je hrana koja unapređuje seksualni život

Klix.ba
Medicinske tehnike i psihološke terapije koje poboljšavaju seksualni život mogu postati prošlost, jer postoje drugi načini za povećanje libida, a to je hrana koja djeluje kao afrodizijak. Određena hrana stimuliše muškarce i žene i povećava njihove seksualne performanse.

Čokolada je već dugo simbol romantike i strasti. Naučnici kažu da žensko tijelo proizvodi četiri puta više endorfina nakon što žene pojedu čokoladu nego nakon strastvene predigre.

Narandže su slatko voće koje može biti alternativa čokoladi, a ako ih jedete, imat ćete strastveno iskustvo s partnerom.

Šparoge su se u 19. stoljeću servirale za večeru na dan vjenčanja. Eksperti tvrde da šparoge imaju pozitivan utjecaj na seksualni život. Bogate su kalijem, vlaknima, vitaminima A i C te folnom kiselinom, koja potiče lučenje histamina, a upravo je histamin potreban za postizanje vrhunca kod oba spola.

Jaja su bogata vitaminom B5 i B6, smanjuju stres i povećavaju želju za seksom. Također unapređuju zdravlje organizma.

Lubenica je prirodna Viagra, bogata je aminokiselinom citulinom koja izaziva dilataciju krvnih sudova te može služiti kao tretman za erektilnu disfunkciju.

Šafran povećava želju za seksom i jedan je od najboljih afrodizijaka. Dobija se od sušenog cvijeta Crocus sativus i često se koristi kao začin u indijskoj, talijanskoj i španskoj kuhinji.

Bijeli luk ne treba jesti svakodnevno, ali ga svakako treba uvrstiti u ishranu. Bijeli luk je odavno poznat kao afrodizijak jer povećava libido i poboljšava seksualne funkcije kod muškaraca i žena. To je rezultat povećanja dotoka krvi do polnih organa.