{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nema salmonele u Vegeti - potvrđeno i u ovlaštenim EU laboratorijama

3.7.2015. u 15:02
3
31
Nema salmonele u Vegeti - potvrđeno i u ovlaštenim EU laboratorijama
3
Nema salmonele u Vegeti - potvrđeno i u ovlaštenim EU laboratorijama
Ovlašteni laboratoriji dodatno potvrdili zdravstvenu ispravnost Vegete.
Nakon što su akreditirani hrvatski laboratoriji Euroinspekt Croatiakontrola d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'', već utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. u Vegeti, danas je Podravka d.d. zaprimila i dodatne rezultate analiza serija Vegete koje su bile u postupku povlačenja.

Više o slučaju pronalaska salmonele u Vegeti na tržištu Austrije čitajte ovdje.

Analize su zaprimljene od ovlaštenog EU laboratorija Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemačkog ovlaštenog laboratorija Dr. Böhm i Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb - nacionalnog referentnog laboratorija za određivanje Salmonelle spp.

Svi gore navedeni ovlašteni laboratoriji su utvrdili odsutnost bakterije Salmonella spp. nakon analize proizvoda iz serija Vegete koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija proizvoda Vegete na tržištima.

"Podravka redovno i kontinuirano provodi u svojim laboratorijima kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša. Kontrola kvalitete provodi se u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane", naveli su iz Podravke u saopćenju za medije i dodalo kako će nakon dobivenih novih informacija pravovremeno obavijestiti javnost i druga nadležna tijela u skladu s važećim propisima država u kojima posluje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: