{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najskuplji restorani na svijetu

S
13.9.2007. u 15:07
0
0
Najskuplji restorani na svijetu
0
Najskuplji restorani na svijetu
Petermann's Kunststuben u Cirihu
Restorani su odlično mjesto za romantične izlaske, poslovne sastanke, ali prije svega oni su mjesto na kojem možete dobro jesti u ugodnoj atmosferi i uz dobru uslugu, a da pritom ne mislite kako ćete oprati suđe i pospremiti kuhinju. Ovo zadovoljstvo, u nekim slučajevima, može koštati cijelo bogatstvo.
[SLIKA]1[/SLIKA]Aragawa u Tokiju

Restoran Aragawa poznat je po svom bifteku. Porcija za dvoje ovog specijaliteta kuće košta nevjerovatnih 277 američkih dolara, a životinje od kojih se pravi ovaj skupocjeni obrok uzgajaju se na vlastitoj farmi. Kao začini ovom posebnom mesu koriste se samo biber i senf, jer glavni kuhar smatra da bi svaki drugi prilog uništio biftek.

Eigensinn Farm u Torontu

Kompleks Eigensinn Farm udaljen je dva sata vožnje od Totronta. Sve što se služi u restoranu dolazi iz vlastitog organskog uzgoja. Standardni meni kojeg čini osam različitih jela košta 213 dolara, ne uključujući vino.

[SLIKA]2[/SLIKA]Arpege u Parizu

Glavni kuhar i vlasnik restorana Arpege u Parizu stvorio je svojevrsnu umjetnost od spremanja povrća. Prosječna večera za dvoje košta 211 dolara. Menijem dominira povrće, a izuzetna pažnja posvećuje se prezentaciji hrane, dekoriranju i ugodnom ambijentu.

Sketch u Londonu

Kuhar Pierre Gagnaire i gastronom Mazouz udružili su svoje snage i umijeća i stvorili jedno od najimpresivnijih mjesta u Londonu. Restoran odiše posebnim luksuznim ambijentom, a kritičari su ga okarakterisali kao neponovljiv ugođaj. Prosječna večera za dvije osobe u ovom restoranu košta 176 dolara, bez vina, razumije se.

Petermann's Kunststuben u Cirihu

Specijalitet ovog restorana je šestodijelni meni (151 dolar), a ugođaj večere počinje pečenim tikvicama i ribom, koktelima St. Jaques, supom od gljiva i tikvom sa indijskim ljutim začinima. Desert je svake sedmice neki drugi. Rico Zandonella, šef sale ovog restorana uspio je promovisati restoran kao mjesto sa odličnom hranom i uslugom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: