[SLIKA]1[/SLIKA]Aragawa u Tokiju
Restoran Aragawa poznat je po svom bifteku. Porcija za dvoje ovog specijaliteta kuće košta nevjerovatnih 277 američkih dolara, a životinje od kojih se pravi ovaj skupocjeni obrok uzgajaju se na vlastitoj farmi. Kao začini ovom posebnom mesu koriste se samo biber i senf, jer glavni kuhar smatra da bi svaki drugi prilog uništio biftek.
Eigensinn Farm u Torontu
Kompleks Eigensinn Farm udaljen je dva sata vožnje od Totronta. Sve što se služi u restoranu dolazi iz vlastitog organskog uzgoja. Standardni meni kojeg čini osam različitih jela košta 213 dolara, ne uključujući vino.
[SLIKA]2[/SLIKA]Arpege u Parizu
Glavni kuhar i vlasnik restorana Arpege u Parizu stvorio je svojevrsnu umjetnost od spremanja povrća. Prosječna večera za dvoje košta 211 dolara. Menijem dominira povrće, a izuzetna pažnja posvećuje se prezentaciji hrane, dekoriranju i ugodnom ambijentu.
Sketch u Londonu
Kuhar Pierre Gagnaire i gastronom Mazouz udružili su svoje snage i umijeća i stvorili jedno od najimpresivnijih mjesta u Londonu. Restoran odiše posebnim luksuznim ambijentom, a kritičari su ga okarakterisali kao neponovljiv ugođaj. Prosječna večera za dvije osobe u ovom restoranu košta 176 dolara, bez vina, razumije se.
Petermann's Kunststuben u Cirihu
Specijalitet ovog restorana je šestodijelni meni (151 dolar), a ugođaj večere počinje pečenim tikvicama i ribom, koktelima St. Jaques, supom od gljiva i tikvom sa indijskim ljutim začinima. Desert je svake sedmice neki drugi. Rico Zandonella, šef sale ovog restorana uspio je promovisati restoran kao mjesto sa odličnom hranom i uslugom.