Iako se mamurluk manifestuje na različite načine kod različitih osoba, postoje neki univerzalni faktori koji utječu na stvaranje mamurluka. Jedan od njih je vrsta pića koju konzumirate.
Čista, prozirna pića poput votke imaju manje svojstava koja uzrokuju mamurluk od pića poput burbona i konjaka, piše Time. Što se tiče piva, tamna piva su lošija za mamurluk od svijetlih, a vino je manje vjerovatno da prouzrokuje mamurluk ako je organskog porijekla.
Time navodi i da su najbolji načini da se nosi sa mamurlukom oni najjednostavniji: voda, odgovarajući obrok, vježba i tuširanje.
Možda vas zanima
Jednostavna priprema
Desert s jabukama koji će mnoge vratiti u djetinjstvo: Napravite jugoslovenski kolač
Talentovana bh. muzičarka
Esma Numanović predstavila album prvijenac: "Blista" je prava muzička poslastica
Sjajne reakcije publike
Helem Nejse predstavio četvrti album: 15 novih pjesama s cijelim spektrom muzičkih žanrova
Vezani članci
Hotelijeri u problemima