{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Meso "potomaka" kloniranih krava u prodavnicama

F
5.8.2010. u 10:19
0
0
Meso "potomaka" kloniranih krava u prodavnicama
0
Meso "potomaka" kloniranih krava u prodavnicama
Foto: SkyNews
Od klonirane krave poteklo je stotinjak goveda, objavila je na svojoj internet stranici agencija Holstein UK u četvrtak, dan nakon informacije da je meso "potomaka" klonirane životinje u Velikoj Britaniji bilo pušteno u prodaju i konzumirano.
Britanska agencija za sigurnost hrane (FSA) objavila je da je pokrenula istragu o tome kako je meso potomka klonirane krave ušlo u prehrambenu industriju.

Holstein UK, tijelo nadležno za rodoslovnik krava i bikova s farmi u Velikoj Britaniji, objavilo je da su od klonirane krave potekla 97 goveda.

Za prodaju mesa i proizvoda kloniranih životinja ili njihovih potomaka potrebno je zatražiti posebno odobrenje, propisuje evropsko zakonodavstvo.

Međutim FSA takvo dopuštenje nije dala, a niti je to od nje bilo zatraženo, objavila je u srijedu. Stručnjaci ocjenjuju, međutim, da ti proizvodi nisu opasni po zdravlje.

FSA je objavila da je ušla u trag svim telićima u Velikoj Britaniji koji potiču od osam embrija krave klonirane u Sjedinjenim Državama. Meso dvaju njenih potomaka, Dundee Paratrooper i Parable, zaklanih 2009. te 2010, ušla su u prehranu. FSA smatra da je njihovo meso već moralo biti konzumirano.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: