škola hedonizma
11

Promo / Mediteranska večera uz Carska Vina u restoranu LibertAs

Sponzorirani članak
Sada već tradicionalno, najdugovječniji sarajevski restoran s ponudom mediteranske hrane LibertAs, organizira redovnu mjesečnu Slow Food večeru.

Za vrhunski meni u šest slijedova, osmišljen prema istoimenom godišnjem dobu "Proljeće" pobrinut će se rezidentni Chef restorana, Husejn Duraković.

Na tanjirima u prvom slijedu će se uz egzotičnu kombinaciju kozica s aromatičnim travničkim sirom i nježnim listovima matovilca i rukole, kombiniranih s mladim lukom i kiselicom, naći i drugi slijed, palenta od sipe sa prženim gavunima: umjesto tradicionalnog crnog rižota, te ukusni morski glavonožac će biti poslužen sa domaćim krupno mljevenim kukuruznim brašnom. Meni nastavlja sa trećim sljedom, najsočnijim dijelom tune, špicom, posebno pripremljenim na tradicionalan način, dimljeno na vinovoj lozi što daje posebnu aromu. File orade položen na posteljicu od šparoga, mladog krompira i mrkve će uslijediti nakon četvrtog tanjira. Slatki krešendo menija je mousse od svježih jagoda, garniran karamelom i toplom kremom bijele belgijske čokolade.

Dobra hrana nikada ne ide bez vrhunskih vina i obratno, jedna je to od najvažnijih lekcija LibertAsove napredne škole hedonizma. Stoga će mediteranski meni biti zaokružen sjajnim vinima Carskih Vina iz podruma Grge Vasilja (BiH). Međugorska porodica se neprekinuto pravljenjem vina s puno ljubavi bavi čak 170 godina.

Porijeklo te ljubavi seže u davnu antičku prošlost, kada se vino sa naših prostora točilo rimskim carevima, a zatim i onima u Beču. U ovoj porodičnoj vinariji uvijek je na prvom mjestu bila ljubav prema vinu. S ljubavlju se obrađivao vinograd i osluškivalo vrenje mladog mošta, uređivale bačve, podešavala temperatura njemu potrebna. Ili, kako to lijepo kažu vrijedni Vasiljevi "sa zemlje obrati najbolje, u bačvama proizvesti najkvalitetnije".