Kad govorimo o trendovima, sad je na ovom otoku iznimno popularno imati pčele ili uzgajati povrće, ali čini se da je najviše zainteresovanih za obučavanje za mesara.
Tako u mesnici Ginger Pig u pomodnom dijelu Londona, Maryleboneu, devetorica muškaraca i tri žene, obučeni u bijele kute umrljane krvlju, uče ovaj posao.
Oni za trosatni kurs plaćaju 195 dolara, a u cijenu je, naravno, uračunato, i sve što naknadno pojedu.
"Ljudi žele nešto novo raditi, ali žele i jesti jeftinije nego u restoranima", kaže menadžer mesnice Perry Bartlett. "Dolaze ovdje kuhati jednako kvalitetnu hranu, a uz to i uče o mesu i njegovom pripremanju."
Kurs pohađaju kako hirurzi i stomatolozi, tako i "obični" ljudi iz ulice, kaže Bartlett, dodajući da veliki broj djevojaka dolazi na tečaj.
On namjerava, kako je rekao, napraviti još veću učionicu koja bi mogla primiti i 20 učenika, a pravu navalu onih koji se žele usavršiti u mesarskom poslu očekuje prije Božića, piše Reuters.
U vremenu recesije, kaže menadžer mesnice, ljudi sve više traže načine kako se zabaviti, družiti s drugim ljudima.
Borut Kozelj, Bartlettov asistent iz Slovenije, jedan je od 20 mesara koji rade u Ginger Pigu.
"Posao cvjeta", kaže on. "Sve više ljudi želi kuhati kod kuće u doba recesije, jesti svježije meso i znati gdje je proizvedeno."