Gastro
16

Kulinarsko druženje pred Prvi maj: Sačuvajmo bosansku kuhinju

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
U tržnom centru Bingo u ulici Kolodvorska u Sarajevu danas je održano predprvomajsko kulinarsko druženje u organizaciji kompanija Vispak i Bingo, s ciljem promocije bosanske kuhinje.

Raznovrsna jela sa mesom, povrćem i Vispakovim začinom Tajna, pored profesionalnih kuhara, za građane Sarajeva pripremale su članice Centra za edukaciju i istraživanje "Nahla" iz Sarajeva.

U promociji bosanske kuhinje, koristeći samo domaće proizvode svoje kulinarske vještine prezentovale su i žene koje su prošle dvomjesečni kulinarski kurs u "Nahli".

Udruženje kuhara BiH održalo je kurs kulinarstva gdje je veliki broj žena stekao korisno znanje, koje je i danas prezentovano uz podršku kompanije Vispak i začina Tajna.

"Imali smo teoretsku i praktičnu nastavu za ketering u organizaciji Nahle, a sve vrijeme imali smo podršku Vispaka, a danas smo tu da prezentujemo bosanska jela uz pomoć bosanskih začina", istakla je Maida Kustura, koja je uspješno završila kulinarski kurs.

S obzirom da se bliži 01. maj, kada će građani konzumirati meso u nešto većim količinama savjetuje se termička obrada mesa uz kombinaciju sa povrćem.