{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kuhar sa jelima iz zemalja učesnica

S
21.5.2008. u 15:32
0
0
Kuhar sa jelima iz zemalja učesnica
0
Kuhar sa jelima iz zemalja učesnica
Euforija pred početak Evropskog prvenstva u fudbalu, koje se ove godine od 7. do 29. juna održava u Austriji i Švicarskoj, zahvatila je i gastronome u gradovima domaćinima evropske fudbalske smotre.
Nedavno je izdata i knjiga "Stadion kuha“ (Das Stadion kocht - igra riječi, slob. prevod: Stadion ključa), koja sadrži tipične recepte fast-food jela iz zemalja učesnica.

Autor specijalnog kuhara je bivši kuhar austrijske fudbalske reprezentacije, Franz Rosenbauch (Franc Rozenbauh) koji je odabrao 16 reprezentativnih fast-food jela i usavršio recepte. Osim na terenu, zemlje učesnice će se susresti i na tanjiru - holandski fileti od haringe i francuske "crepes nature“ ili austrijski "kajzeršmarn“ i njemačka kobasica s karijem.

Ilustracije za korice knjige uredio je austrijski karikaturist Gerhard Haderer, portretirajući slavne osobe, kao papu Benedikta, Salvadora Dalija i Karla Marksa kako igraju fudbal.

Prihodi od prodaje fudbalske kuharice namijenjeni su finansiranju fudbalskog turnira "Augustin Cup“ za marginalizirane društvene grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje ćete na ljetovanje?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: