New York
0

Kuhar-nacista iz "Seinfelda" ponovo otvara radnju

Sarajevo-x.com
Al Yeganeh (Foto: AP)
Al Yeganeh (Foto: AP)
Mrzovoljni kuhar iz New Yorka, koji je poslužio kao inspiracija za lik prikazan u epizodi "Soup Nazi" nekada popularne serije "Seinfeld", ponovo otvara svoju, 2004. godine zatvorenu radnju.

Al Yaganeh je kuhar kojeg je proslavio osebujan način pravljenja i prodavanja supa. On je prije otprilike šest godina zatvorio svoj restoran na Zapadnoj 55. ulici u dijelu New Yorka poznatom kao Hell's Kitchen. Otvorio je lanac bifea i prodavnica pod nazivom "Original SoupMan" širom Sjedinjenih Američkih Država.

Sada je ponovo otvorio radnju na staroj lokaciji, što je jako zainteresovalo javnost. Ipak vlasnik je zadržao stari imidž, pa se prema novinarima odnosi baš kao i prema naručiocima supe, tačnije zahtijeva striktan slijed pravila koja su navedena na web-stanici njegove kompanije:

"1. BEZ tabloida 2. BEZ nacističkih RIJEČI 3. BEZ PRIVATNIH PITANJA 4. BEZ NADOVEZANIH PITANJA 5. SAMO NA NEKA OD PITANJA PRISTIGLIH MAILOM BIT ĆE ODGOVORENO 6. METODA I VRIJEME ODRŽAVANJA INTERVJUA ĆE ODREĐIVATI AL"

Novinari su ipak bili odlučni da istraju, pa su njihova pitanja stigla do Yeganeha putem kompanije za odnose s javnošću koja sarađuje s lancem njegovih prodavnica.

Bob Bertrand, predsjednik tog lanca ugostiteljskih objekata, izjavio je da pravila ostaju na njihovoj web-stranici, ali da je problem što ih restorani koji se nalaze u sklopu kompanije ne sprovode. Kad se otvori originalna radnja, pravila kao što je: "Pomjeri se krajnje lijevo poslije narudžbe!" će biti implementovana na toj lokaciji. Yeganeh u novu-staru radnju planira svratiti s vremena na vrijeme.

"Radnja u 55. ulici nije predviđena za ulazak kupca", rekao je Bertnard. "Pravila će biti implementovana baš onakva kakva su bila kad ih je Al smislio za porast efikasnosti i da bi bio siguran da su svi gosti usluženi na vrijeme."

Inače, komičaru Jerryju Seinfeldu je zabranjen ulazak u objekat poslije spomenute epizode TV serije, ali je nedavno posjetio restoran dok je još bio u izgradnji.

"Provjerite da sve dobro uradite sa ovim restoranom, Al je jako važan čovjek", poručio je radnicima, javlja Wall Street Journal.

"Nisu se pomirili", rekao je glasnogovornik kuhara govoreći o odnosu Ala i Jerryja.