Gastro
5

KitKat napravio sushi čokoladice u tri okusa

Klix.ba
(Foto: Nestle Japan)
Japanci vole sushi, a vole i KitKat čokoladice pa su odlučili spojiti dvije omiljene slastice u jednu. Čokoladice dolaze u tri okusa, ali na sreću s pravim sushijem ih povezuje samo izgled.

KitKat je objavio fotografije tuna sushija koji zapravo imaju okus maline, morske alge ustvari imaju okus pudinga od bundeve, a morski jež sushi je Hokkaido dinja s mascarpone sirom.

Sve tri vrste su servirane na riži s bijelom čokoladom uz neizostavnu wasabi biljku. KitKat je poznat po svojim neobičnim slasticama u Japanu. Wasabi, limunsko sirće i sake su među 300 vrsta čokoladica koje se od 2000. godine mogu naći u prodaji.

Neke verzije su uspjele pronaći i fanove u inozemstvu, a KitKat s okusom zelenog čaja od sada je dostupan u trgovinama širom svijeta. Međutim, ovo je prvi put da je proizvođač napravio set inspirisan sushijem.

Sve je počelo prvoaprilskom šalom prošle godine, kada se na društvenim mrežama pojavila reklama za sushi KitKat, a nakon rekacija kompanija je odlučila napraviti sushi čokoladice, ali samo limitirano izdanje. Čokoladice će dobiti oni koji u novom KitKat shopu u Tokiju potroše najmanje 26,47 dolara od 2. do 14. februara.