Nescafe 3in1 savjetuje
0

Kako se ujutro razbuditi?

Sponzorirani članak
Otvarate oči, ali već ste umorni i znate da vam dan neće proteći u najboljem raspoloženju. Rado biste još malo bili u krevetu nego počeli spremanje za posao. Međutim, što se ujutro bolje razbudite, lakše će vam biti nositi se sa svakodnevnim obavezama i stresom.

Iako su neki istraživači dokazali da su jutarnja pospanost i umor genetski uslovljeni, postoje jednostavni i učinkoviti trikovi koji i spavalicama omogućuju brzo razbuđivanje. Pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da lakše ujutro ustanete i započnete novi dan puni energije.

1. Ustanite ranije

Ujutro obavezno ustanite na vrijeme, a ne u posljednjoj sekundi jer ćete tako izbjeći žurbu i stres, te imati dovoljno vremena za sve jutarnje aktivnosti, uključujući i kafu i doručak.

2. Nemojte ustajati naglo iz kreveta

Nagli pokreti odmah nakon buđenja, mogu izazvati nesvjesticu jer tijelo noću radi sporije i ujutro mu je potrebno postepeno buđenje. Polagano otvarajte svoje oči, kako bi se nervni centri postepeno navikli na svjetlost.

3. Dobro se istegnite i osvježite

Već u krevetu se lagano razgibajte protezanjem, a zatim i laganim vježbama u ležećem položaju, širenjem i skupljanjem ruku i nogu, u cilju podsticanja rada krvotoka i metabolizma. Nakon vježbanja, sjedite nekoliko sekundi na rubu kreveta, jer ćete tako izbjeći moguću vrtoglavicu. Kako ništa ne osvježava i ne razbuđuje bolje od hladne vode, smognite hrabrosti i istuširajte se hladnom ili mlakom vodom.

4. Ne zaboravite svoju jutarnju dozu kofeina

Mirisna šoljica jutarnje kafe, sa više ili manje kofeina, itekako pomaže pri jutarnjem razbuđivanju i poticanju na rad. Nescafe 3u1, najbolji je izbor. Mnogo je lakše spremiti od “crne”, “domaće” kafe. Potrebno je samo da granule prelijete vodom i spremni ste za uživanje u neizostavnom ritualu ispijanja Nescafe 3u1.

Prati ritam tvog dana. Nescafe 3u1. Uvijek prava. Ukusnija, kremastija, još bolja. www.nestle.ba