Saradnja s Merkur BH
2

Jamiejeva "Revolucija u ishrani'" u Bosni i Hercegovini

Klix.ba
Merkur BH osiguranje pridružilo se svjetskoj kampanji Jamie Olivera, ''Jamie's Food revolution'' kako bi ostvarili zajednički cilj i kuhanje učinili zabavnim te omogućili zdravu, pristupačnu i ukusnu hranu za sve.

Saradnja je ozvaničena u maju mjesecu u rovinjskom hotelu Lone gdje je upriličena profesionalna edukacijska i show kuhinja pod nazivom “revoLution“.

''Raduje nas činjenica da je i Bosna i Hercegovina dio Revolucije u ishrani. Cjelokupna poslovna orijentacija Merkur BH osiguranja zasniva se preventivnim programima podizanja svijesti o zdravlju i unapređenju kvalitete života ljudi. U tom smislu, ponosni smo na brojne aktivnosti koje smo do sada uradili kako za odrasle kao što je Merkur Run4Lifestyle tako i za mališane kroz projekat ''U zdravoj školi zdrava djeca'', a saradnja s Jamijevom fondacijom je kruna svega'', istakla je Sabina Mujanović, direktorica Merkur BH osiguranja.

Sabina Mujanović
Sabina Mujanović

U narednom periodu promovirat će se praktičan pristup kulinarskim navikama pojedinaca kako bi naučili osnovne vještine potrebne za pripremu zdrave hrane kroz brze i ukusne recepte Jamie Olivera. To je zajednička misija JOFF-a i Merkur BH osiguranja.

''Svjesni smo činjenice da su gojaznost, pothranjenost i druga oboljenja direktno uzrokovana lošom ishranom te predstavljaju jedan od najvećih izazova današnjice. Saradnjom s Merkur BH osiguranjem želimo to promijeniti i inspirirati ljude širom svijeta na zdraviji i sretniji način života'', poručeno je iz JOFF fondacije.

Merkur BH osiguranje je na naše tržište lansiralo i časopis Welllife inspirisan zdravim, aktivnim i održivim načinom života. Welllife čitatelje motivira na promjenu životnog stila, što reflektira i jednu od ključnih vrijednosti samog Merkur osiguranja – brigu o tome kako živimo danas, kako bi osigurali bolju i kvalitetniju budućnost sutra.