Gastro
52

Jack Daniel's proizveo bezalkoholnu kafu s aromom viskija

Klix.ba
Otkako je pjevačica Ke$ha pjevala o pranju zuba sa bocom viskija, Jack Daniel's se dovodio u vezu s brojnim stvarima koje ljudi rade ujutro, a sada postoji i direktna veza između popularnog brenda i jutarnje rutine. Proizvođač viskija je u saradnji sa kompanijom World of Coffee napravio Jack Daniel's Tennessee viski-kafu.

U saopćenju se navodi da je proizvod napravljen od srednje pržene Arabica kafe prožete Jack Daniel’s Old No. 7 viskija. Međutim, iako je prožeta viskijem, kafa je bezalkoholna.

Predsjednik i vlasnik World of Cofee, specijalizirane pržionice kafe koja je napravila proizvod za Jack Daniel'som, ističe da potencijalni korisnici nemaju razloga da budu skeptični.

"Koristimo kafu najboljeg ukusa i najvećeg kvaliteta na svijetu, a sada smo joj dodali i autentičan okus i aromu Jack Daniel'sa", kazao je Charlie Newman.

Jack Daniel's Tennessee viski-kafa je dostupna sa i bez kofeina po cijeni od 6,95 dolara i 21,95 dolara, ovisno od količine. Trenutno je dostupna samo u trgovinama Lynchburg Hardware & General Store u Tennesseeju ili u Jack Daniel's online trgovini.