Gastro
0

Erotska hrana na udaru inspekcije

Sarajevo-x.com
Najveći lanac erotskih trgovina u Norveškoj primoran je da promijeni etiketiranje na proizvodima kao što su "penis tjestenina“, "lisice od slatkiša“ i "čokoladne krema za erotske masaže“ kako ne bi kršili pravila o prodaji namirnica koja su na snazi u ovoj državi.

Inspekcija za provjeru sigurnosti i ispravnosti namirnica u prodaji iznenadnom posjetom u jednoj od trgovina najvećeg lanca erotskih trgovina, ustanovila je nepravilnosti kada je etiketiranje erotske hrane u pitanju.

"Bili smo iznenađeni kada je došla inspekcija za provjeru sigurnosti hrane jer nama hrana nije osnovni proizvod koji prodajemo“, objasnio je Kjersti Antonsen u intervjuu za norveški VG, a prenosi Reuters.

Naime, hrana, odnosno produkti koji su napravljeni od jestivih namirnica na svojim etiketama moraju sadržavati popis sastojaka i to na norveškom jeziku, što nije slučaj sa "penis tjesteninom“, "slatkim lisicama“ i "čokoladnim kremama za erotske masaže“.

"Mi prodajemo gaćice, lisice, grudnjake i kaiševe koji su napravljeni od slatkiša“, naglasio je Antonsen i dodao da će sve svoje produkte etiketirati po pravilima Inspekcije.