{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dukat i Klix.ba vas nagrađuju paketima Dukatovih proizvoda

26.4.2012. u 16:08
3.5.2012. u 12:13
17
Dukat i Klix.ba vas nagrađuju paketima Dukatovih proizvoda
17
Dukat i Klix.ba vas nagrađuju paketima Dukatovih proizvoda
Portal Klix.ba i Dukat nagrađuju tri sretna čitatelja poklon paketima Dukatovih proizvoda.
Da biste osvojili nagrade potrebno je da tačno odgovorite na pitanje: Koja je dnevna preporučena doza vitamina D, te da odgovor i lične podatke (ime i prezime i broj telefona) pošaljete na adresu [email protected], sa naznakom "Dukat nagradna igra". Odgovore šaljite do 2. maja.

Linija Dukat trajnih mlijeka odnedavno je obogaćena vitaminom D, koji se zbog svoje izuzetne važnosti za zdravlje organizma svrstava u skupinu super-vitamina.

Iako će kod većine ljudi prva asocijacija na spomen vitamina D biti njegova ključna uloga za zdravlje i čvrstoću kostiju, novija istraživanja ukazuju na kudikamo rašireniju ulogu i važnost vitamina D za zdravlje ljudi, svih dobnih skupina.

Osim što omogućava ugradnju kalcija unesenog hranom u kosti, vitamin D smanjuje rizik od nastanka pojedinih zloćudnih bolesti, šećerne bolesti, bolesti srca i krvožilnog sustava, umanjuje kronične bolove i umor te pozitivno utječe na kognitivne sposobnosti; ukazuju najnovija istraživanja.

Vitamin D se vrlo ograničeno može pronaći u hrani stoga se preporučuje konzumacija hrane obogaćene vitaminom D, posebno mlijeka, budući da je najbolja iskoristivost vitamina D, ali i kalcija, upravo iz te namirnice.

Preporučena dnevna doza vitamina D iznosi 200 I.J. (internacionalnih jedinica), a već dvije velike čaše Dukat trajnog mlijeka obogaćenog vitaminom D zadovoljavaju preporučenu dozu dnevnog unosa vitamina D.

Dukat trajno mlijeko obogaćeno vitaminom D dostupno je u pojedinačnim pakiranjima; u praktičnoj boci za trajno mlijeko te u TetraPak ambalaži.

Unatoč dodatnom obogaćenju vitaminom D, cijena Dukat trajnog mlijeka ostaje ista.

Dobitnici su: Selmin Tuhovljaković, Vanja Tešanović i Ema Šerifović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: