{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dm povlači s tržišta Alnatura kašu od četiri vrste žitarica

26.11.2014. u 13:10
38
20
Dm povlači s tržišta Alnatura kašu od četiri vrste žitarica
38
Dm drogerie markt obavještava javnost kako je iz predostrožnosti povučena cijela serija proizvoda Alnatura kaša od četiri vrste žitarica 250 grama, s rokom trajanja 30.11.2015. godine.
Razlog povlačenja je što su u uzorku ove Alnatura kaše pronađeni tragovi tropanskog alkaloida, tvari koja je prirodan sastojak pojedinih biljaka. Proizvod se povlači kako bi se isključili mogući zdravstveni rizici za dojenčad i bebe.

Mole se kupci da provjere jesu li kupili Alnatura kašu od četiri žitarice s rokom trajanja 30.11.2015. Kupci koji su u posjedu navedene Alnatura kaše mole se da prestanu s njenom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda. Rok trajanja proizvoda naznačen je na dnu ambalaže.

Alnatura iskreno žali zbog ovog događaja i izvinjava se radi eventualnih neugodnosti, saopćeno je iz dm-a.

Tropanski alkaloid je prirodni sastojak koji se nalazi u pojedinim biljkama i služi za odbranu od štetočina. Biljke s tropanskim alkaloidem mogu se pronaći na poljoprivrednim površinama na kojima se uzgajaju žitarice. Prilikom žetve njihove sjemenke mogu biti pokupljene zajedno s žitaricama i dospjeti u namirnice. Ove sjemenke se nakon žetve sortiraju i uklanjaju, ali zahvaljujući modernim laboratorijskim analizama u namirnicama mogu biti pronađeni i njihovi najmanji tragovi. Alnaturini proizvodni partneri su u svoje proizvodne procese uključili daljnje mjere nadzora i kontrole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: