Gastro
2

Promo / Decembar u LibertAsu – mediteranska slow food večera i pret-a-porter revija

Godina je, kažu u ovom sarajevskom restoranu, počela spektakularno, pa je red da tako i završi. Ovogodišnju posljednju slow food večeru u šest sljedova priprema rezidentni chef, Husejn Duraković, a večera će biti praćena vrhunskim vinima i ekskluzivnom revijom nekih od najpoznatijih svjetskih brendova.

Godina je, kažu u ovom sarajevskom restoranu, počela spektakularno, pa je red da tako i završi. Ovogodišnju posljednju slow food večeru u šest sljedova priprema rezidentni chef, Husejn Duraković, a večera će biti praćena vrhunskim vinima i ekskluzivnom revijom nekih od najpoznatijih svjetskih brendova.

Temelj decembarskog menija je mediteranska kuhinja, koja je i specijalnost LibertAsa i Chefova kuće. Lopudska salata, tartar od tune i stonski biseri sa ručno rađenom pastom, ali i egzotična sabljarka su dio raskošnog i maštovitog menija. Delicije će pratiti etikete vrhunskih, nagrađivanih vina iz regije, poput Zlatne selekcije Vukoje, najnagrađivanije bh. vinarije, i Sivog Pinota Edija Simčiča, trenutno jednog od najtraženijih vinara u Evropi.

«Gosti večeri će imati ekskluzivnu priliku zaviriti u prêt-à-porter kolekciju Hugo Boss, LIU JO, Max Mara Studio, Max Mara Weekend, Max&Co, Guess i Twinset za sezonu proljeće/ljeto 2018., koja će se tek naći u trgovinama. Uz egzotičan meni i fantastična vina, gosti i gošće ove večere će dobiti i poklon bon za ove brendove – jer je vrijeme darivanja.

Rezervacije za ovu večeru koja se održava u četvrtak, 21.12., su otvorene, a broj mjesta je ograničen. Želite li, zajedno sa posadom LibertAsa, zaokružiti godinu iza nas finim specijalitetima, vinima i daškom proljeća i ljeta koje nestrpljivo očekujemo, rezervaciju napravite odmah. Više informacija o cijelom događaju možete pronaći na službenoj Facebook stranici restorana.