U srcu Baščaršije
1

Ćevabdžinica "Kurto" od sada u novom ruhu

Sponzorirani članak
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ćevabdžinica “Kurto”, koja se nalazi prekoputa Sebilja na Baščaršiji, nakon nekoliko mjeseci renoviranja, ponovo otvorila svoja vrata svim ljubiteljima tradicionalnih roštiljskih jela.

Objekat, koji se već 12 decenija nalazi u vlasništvu porodice Kurto, pored novog izgleda je proširen i dodatnim spratom, što ga sada čini nezaobilaznim mjestom na Čaršiji.

Novi enterijer, autohtonog bosanskog izgleda sa elementima modernog, kojeg je dizajnirao poznati bh. arhitekta Amir Vuk – Zec, upotpunit će doživljaj svih posjetitelja i omogućiti im da od sada još više uživaju u specijalitetima sa roštilja, koje porodica Kurto već dugi niz godina priprema po tradicionalnoj recepturi.

Nadaleko čuveni sarajevski ćevapi pripremljeni od najkvalitetnijeg mesa te soli – bez bilo kakvih primjesa i dodataka, većini dobro poznate sočne pljeskavice začinjene sa malo feferona, ukusne suđukice, ražnjići i šnicle, naći će se ponovo na meniju.

Slasni doner, po kojem je ovaj ugostiteljski biser poznat mnogim sladokuscima, ponovo će biti okosnica ponude.

Novost je da će porodica Kurto od sada pripremati, za sve one koji preferiraju bijelo meso, ukusnu piletinu i puretinu sa roštilja – poslužene sa svježom salatom.

U ukusnim zalogajima svih navedenih jela, uživat će svi, a uz ambijent Čaršije, pogled na Sebilj i novi prostor Ćevabdžinice, užitak će biti još potpuniji.